Friday, 25 March 2011

tradisi pecah perot

waddup guys, it's been a while ma mann . so,this post is about sesi pecah perott kt lan tiap2 malam. as u guys know lan nie tempat kita org slalu gather up malam2 *itu pn kalau korg bace post kita org before this*. we always  talking bout this and that,some shitt,insane facts and mostly there's always a hilarious stories and lots of inside jokes that make us LMAO.


thanks to mayot a.k.a our story maker/setan mulut maniss,that always came up with a new hilarious stories and also good at when it come to make fun of something or someone well said .


dengan adanya cerita mayot ni lahirnya idola kesukaan kteorg mcm  robocop dan mcm2 lagi banyaknya.


yg paling famous of all iaitu idola alel paling disukainya teramat sgt *okay bye bye*...jeng2 introducing andak .kalau ade pic dia, aku da upload da.but  andak ni cukup ssh nk nmpak kelibat sbb dia ni laju sgt..kata org ramai la.jiran kesayangan dia iaitu faiz perott pn jarang nmpak dia,apatah org ramai. nak cam dia ni senang je.if u guys nmpk kelibat warga emas berpakaian ala2 rockstar zaman 90an dilengkapi belt buckle besar berserta kaca mata belalang dan menunggang basikal MTB kat tapah ni maka u guys da melihat kelibat andak the lagend.


andak ni pulak slalu approach kteorg dgn ayt magic yg dia slalu gne untuk dpt rokok. dia penah gne ayt magic ni time nk mintak rokok kat mayot. "kau nmpak jam ni?" sambil tunjuk jam kt tgn dia,"jam ni harga 300 ratus.haa..bak rokok sebatang" .cantek skali tak gitu? mayot yg terpukau pn bg la rokok sebatang.


robocop pulak adalah jejaka kacak pujaan ramai yg ade kedai runcit di tapah and ade special thing bout this guy..when he speaks,his voice and complete with his act just hilarious and mayot je yg boleh tiru sebijik.respect kau!! kteorg pggil dia robocop smua brdasarkan cerita bernas mayot ni.sbb ape?haa..dtg menapak kt sini dlu then baru aku cerita okay?



if u guys nk rase tradisi pecah perot ni,come and join us here ;)
that's all for now guys.till next time.thank u for reading this post and have a good day mate ;)


-Fadel-



Wednesday, 16 March 2011

Trip

Ahh,bila cakap pasal trip rindu gila ah nak buat trip with homies setiap tahun macam sebelum2 ni.Cuma masa je tak mengizinkan.Masing-masing busy tahun ni lak.Tapi takpa,biar tunggu lama-lama sikit tunggu semua balik baru hapenning.



Trip-trip sebelum ni ...

Lumut



Kampung Sub




*some other photos are missing due to my hardisk problems.SHITS!

"A friendship unlike any other, built out of respect and love, will always have eachothers backs."

Wednesday, 2 March 2011

Papan Selaju

"SKATEPARK OF TAPAH" 8=D

Yeahh,kali ni aku nak cerita pasal "Papan Selaju" ni lak.Haa,benda ni dah macam dalam darah daging kami lak rasanya.Nak kata main sampai tahap pro tu tak lah,kami main biasa2 je.Just for fun orang kata.Skate ni boleh buat addicted jugak kadang-kadang.Bila sehari tak meluncur rasa semacam je.Rasa horny je dengar bunyi deck tu pop,grind kat atas bar,land kickflip dengan smooth.*SHITT! & bunyi si Padil mencarut-carut sambil mengetip gigi.HAHAHA*kompem beliau sedang memaki hamun baca post ni.
Kitorang ni entah generasi keberapa entah kat Tapah yang meluncur nih.Tapi dulu aku ada buat kira-kira dengan Si Ejay *old timer peluncur kat Tapah.Kitorang ni ada la dalam generasi ke-8 macam tu la kot.Dah merata tempat kitorang skate kat area Tapah ni.Tapi satu tempat pun tak kekal lama.Ada kena halau la,sabotaj dll.Akhirnya kitorang jumpa tempat heaven & bebas meluncur macam nak bogel je.HAHAHA.Tempat tersebut adalah kat depan rumah aku.Iaitu "Basketball Court" a.k.a "Skatepark of Tapah".Dah macam-macam obastacle kitorang buat kat sini,tapi semuanya hilang tanpa dikesan,kena curi*cilaka punya macha botak! jahanam.Last-last kitorang dah bengang gila babi,kitorang pun bermesyuarat pakat buat concrete box & concrete launcher.Mampuih,sapa nak jahanamkan ke nak curi ke memang tak dapat la.HAHAHA.
Ni nak cerita lagi memang 1000 patah perkataan pun tak cukup.So setakat ni je lah & this week kitorang ada epic battle iaitu "Battle At The Court"*acah-acah Battle At The Berrics la kononnya.LMAO.
B.A.T.C ni kira Game of Skate la.
So,stay tune nanti kitorang akan update pasal "BATC" ni. : )


"I consider skateboarding an art form, a lifestyle and a sport."
-Tony Hawk-





"BATC Wall Chart.HEHEH"




-Alel-