Sunday, 27 February 2011

Tapah


Tapah?Kenapa Tapah?Sebab kami membesar disini.Disini la segalanya-galanya bermula buat kami.Kat sini la kami tadika,sekolah,berkenalan,kenal dunia,belajar benda mengarut-ngarut(baik/jahat) dan ini jugak la tumpahnya darah kami.HEHE.Walaupun kecik,biasa-biasa,tak berapa nak membangun kami tetap sayangkan pekan kecik ni.Jangan main-main,kami pun ada 7-11 & Starbuck sendiri kot.HAHAHA..Insyallah,lagi beberapa tahun Tapah dah membangun.Lepas UiTM Tapah siap,Bandar Baru Tapah pulak dalam proses nak buat.(budak2 Tapah Road jangan nak proud sangat UiTM tu korang punya.HAHA).
Okay,back to the story.Kadang-kadang aku pelik jugak dengan certain people yang cukup malu nak mengaku yang dia ni asal dari Tapah.Apa yang nak di malukan sangat tu?Kat dalam info Facebook,Myspace,Blog ke tak nak kalah letak Ipoh la,K.L la.Serius,aku gila proud asal dari Tapah,lahir pun kat Tapah.Dulu aku belajar kat K.L,bila kawan-kawan aku tanya aku asal dari mana dengan proudnya aku cakap "TAPAH".Apedehei,nak malu apa.Memang diorang gelak.Diorang describe Tapah ni sebagai pekan mati pekan cowboy sebab bila pukul 10 malam je dah gelap ditambahkan lagi bunyian cengkerik memecah keheningan malam. *aku tambah2 je.Tapi aku tak kisah pekan mati ke pekan cowboy ke.Lagi elok macam tu.Sekurang-kurangnya tak ada la terencat sangat macam budak-budak kat bandar semua nak kalcer shok (Culture Shock).Memang setengah kat sini pun ada macam tu,tapi tak seteruk yang kat bandar la sampai lupa asal-usul,agama,budaya,adat masing-masing.Jangan ingat kami tak update,nampak je pekan tapi orang-orangnya sentiasa update okay.HAHA.So kami pun tak ketinggalan dengan benda2 baru ni.
Bangunan-bangunan kat Tapah ni semuanya klasik-klasik belaka.Kalau boleh aku tak nak banguna-bangunan ni kena roboh.Sayang gila kot.Nak buat bangunan baru,buat kat tempat lain.
So,kepada makhluk-makhluk yang rasa diri dia berasal dari Tapah tu tak payah la nak malu-malu nak mengaku Tapah ni hometown korang.Kalau dah malu sangat buat i/c baru,tukar alamat semua.Jangan nak jejak kaki kat sini lagi.haktuihh!
Your sincerly,
-Alel- Proud Homies

Hidup berpuak-puak?


Memang tak elok hidup berpuak-puak ni,tapi apa boleh buat orang zaman sekarang.Zaman dulu-dulu tak kisah la sangat.Aku pelik jugak dengan sesetengah "puak" ni.Apa yang tak puas hati dengan kami pun tak tau,nak kata tak kawan,memang kawan.Cuma yang membezakan kami dengan "puak" tu cara life dengan hobi je pun.Kalau nak bandingkan pasal cara pemikiran mereka dengan kami memang jauh la.Bezanya,diorang nampak je macam dah tua-tua,tapi fikiran sempit,still macam budak-budak.Kami pun kadang-kadang agak kebudak-budakan la jugak,tapi untuk certain times & things je la.HEHE."Puak" ni gelarkan kami "Golongan Elit".WTF mann?Apa yang "Elit" sangat kami?Sama je macam korang la gila dan diorang ni suka judging kami sesuka hati.Sebab aku dengan kawan-kawan aku still sambung belajar kat kolej diorang boleh la nak beza-bezakan macam tu?pfftt..TAKE A LOOK YOURSELF AT MIRROR la,korang yang sempit lagi merempit sampai ke tua.Masa depan entah ke mana,lagi nak judge kami.Yes,not all of them macam tu.Tetapi MAJORITI nya memang macam tu.Apa kami buat semua dorang nak pelik,tapi diorang tak sedar lak apa yang diorang buat?Come on la.Wake up!Grow up!Tengok la dunia luar sikit,sampai bila nak terkepam macam tu kasi update sikit dengan dunia luar.
"Don't blame us because you were born with a clit for a c**k and a tiny little beanbag to house what passes for balls."  
- Alel -

Saturday, 26 February 2011

Come on la,mari kenal-kenal skit ;)



Lets take a ride to know about us.ade bberapa character yang u guys should know cz kteorg/aku akan selalu mention their name in this blog.so,introducing all the angels.HAHA we begin wth the older one first..Sub,Lokman@Mamak,Fahmi,Fuad,Deqno,Nida,Merul,Poji,Alel,Kecik,Fadhil,Hakim,Adib,Ajim,Mae,Faiz@Perot I,Apis@Perot II...opss!and Nyah  *sbb jrang blek uma.overseas la katekan.Dan tambahan lagi 2 kawan baru iaitu Ali & Zul *Welcome to the family ; )

dorg smua nie la yg ade bila kteorg gather up mlm2.ade lg byk..but certain of them away from home.so jrang gather skali.venue yg we all slalu spend the time together slalunya kt kedai lan. dlu byk kedai yg jd pilihan,but disebabkan tokey2 kedai ni ade unsur2 "Y" sikit *if u know what im sayin' la kan.. so kteorg boikot la.nk tau ape unsur2nya?nnt aku buat special post bout that..




dlm society we all mmg byk bnde nk buat.sukan da most important things la kan..slalu petang2 skate kt court depan uma alel.on friday lak skrg futsal..HAHA mmg selalu form la.weekend lak g mancing,jln2 ke,main bowling or myb other stuff yg best2 la.ade mmbr yg ade talent in certain things mcm sub.dia ade ilmu hutan HAHA yg mne ade kaitan ngan hutan or bnde2 hutan kita serah kpd beliau kah! kah! kah! n pling terserlah talent dlm kteorg mayot la..dia kalau bab nk buat lawak mtf or bab2 nk bahan org mmg forte' dia la..pasal si mayot nie..ade post dia sndri..nnt bru boleh cter pnjg skit.
dats all for now.we'll keep it on later okay. ;) -Fadel-