Friday, 25 March 2011

tradisi pecah perot

waddup guys, it's been a while ma mann . so,this post is about sesi pecah perott kt lan tiap2 malam. as u guys know lan nie tempat kita org slalu gather up malam2 *itu pn kalau korg bace post kita org before this*. we always  talking bout this and that,some shitt,insane facts and mostly there's always a hilarious stories and lots of inside jokes that make us LMAO.


thanks to mayot a.k.a our story maker/setan mulut maniss,that always came up with a new hilarious stories and also good at when it come to make fun of something or someone well said .


dengan adanya cerita mayot ni lahirnya idola kesukaan kteorg mcm  robocop dan mcm2 lagi banyaknya.


yg paling famous of all iaitu idola alel paling disukainya teramat sgt *okay bye bye*...jeng2 introducing andak .kalau ade pic dia, aku da upload da.but  andak ni cukup ssh nk nmpak kelibat sbb dia ni laju sgt..kata org ramai la.jiran kesayangan dia iaitu faiz perott pn jarang nmpak dia,apatah org ramai. nak cam dia ni senang je.if u guys nmpk kelibat warga emas berpakaian ala2 rockstar zaman 90an dilengkapi belt buckle besar berserta kaca mata belalang dan menunggang basikal MTB kat tapah ni maka u guys da melihat kelibat andak the lagend.


andak ni pulak slalu approach kteorg dgn ayt magic yg dia slalu gne untuk dpt rokok. dia penah gne ayt magic ni time nk mintak rokok kat mayot. "kau nmpak jam ni?" sambil tunjuk jam kt tgn dia,"jam ni harga 300 ratus.haa..bak rokok sebatang" .cantek skali tak gitu? mayot yg terpukau pn bg la rokok sebatang.


robocop pulak adalah jejaka kacak pujaan ramai yg ade kedai runcit di tapah and ade special thing bout this guy..when he speaks,his voice and complete with his act just hilarious and mayot je yg boleh tiru sebijik.respect kau!! kteorg pggil dia robocop smua brdasarkan cerita bernas mayot ni.sbb ape?haa..dtg menapak kt sini dlu then baru aku cerita okay?



if u guys nk rase tradisi pecah perot ni,come and join us here ;)
that's all for now guys.till next time.thank u for reading this post and have a good day mate ;)


-Fadel-



Wednesday, 16 March 2011

Trip

Ahh,bila cakap pasal trip rindu gila ah nak buat trip with homies setiap tahun macam sebelum2 ni.Cuma masa je tak mengizinkan.Masing-masing busy tahun ni lak.Tapi takpa,biar tunggu lama-lama sikit tunggu semua balik baru hapenning.



Trip-trip sebelum ni ...

Lumut



Kampung Sub




*some other photos are missing due to my hardisk problems.SHITS!

"A friendship unlike any other, built out of respect and love, will always have eachothers backs."

Wednesday, 2 March 2011

Papan Selaju

"SKATEPARK OF TAPAH" 8=D

Yeahh,kali ni aku nak cerita pasal "Papan Selaju" ni lak.Haa,benda ni dah macam dalam darah daging kami lak rasanya.Nak kata main sampai tahap pro tu tak lah,kami main biasa2 je.Just for fun orang kata.Skate ni boleh buat addicted jugak kadang-kadang.Bila sehari tak meluncur rasa semacam je.Rasa horny je dengar bunyi deck tu pop,grind kat atas bar,land kickflip dengan smooth.*SHITT! & bunyi si Padil mencarut-carut sambil mengetip gigi.HAHAHA*kompem beliau sedang memaki hamun baca post ni.
Kitorang ni entah generasi keberapa entah kat Tapah yang meluncur nih.Tapi dulu aku ada buat kira-kira dengan Si Ejay *old timer peluncur kat Tapah.Kitorang ni ada la dalam generasi ke-8 macam tu la kot.Dah merata tempat kitorang skate kat area Tapah ni.Tapi satu tempat pun tak kekal lama.Ada kena halau la,sabotaj dll.Akhirnya kitorang jumpa tempat heaven & bebas meluncur macam nak bogel je.HAHAHA.Tempat tersebut adalah kat depan rumah aku.Iaitu "Basketball Court" a.k.a "Skatepark of Tapah".Dah macam-macam obastacle kitorang buat kat sini,tapi semuanya hilang tanpa dikesan,kena curi*cilaka punya macha botak! jahanam.Last-last kitorang dah bengang gila babi,kitorang pun bermesyuarat pakat buat concrete box & concrete launcher.Mampuih,sapa nak jahanamkan ke nak curi ke memang tak dapat la.HAHAHA.
Ni nak cerita lagi memang 1000 patah perkataan pun tak cukup.So setakat ni je lah & this week kitorang ada epic battle iaitu "Battle At The Court"*acah-acah Battle At The Berrics la kononnya.LMAO.
B.A.T.C ni kira Game of Skate la.
So,stay tune nanti kitorang akan update pasal "BATC" ni. : )


"I consider skateboarding an art form, a lifestyle and a sport."
-Tony Hawk-





"BATC Wall Chart.HEHEH"




-Alel-

Sunday, 27 February 2011

Tapah


Tapah?Kenapa Tapah?Sebab kami membesar disini.Disini la segalanya-galanya bermula buat kami.Kat sini la kami tadika,sekolah,berkenalan,kenal dunia,belajar benda mengarut-ngarut(baik/jahat) dan ini jugak la tumpahnya darah kami.HEHE.Walaupun kecik,biasa-biasa,tak berapa nak membangun kami tetap sayangkan pekan kecik ni.Jangan main-main,kami pun ada 7-11 & Starbuck sendiri kot.HAHAHA..Insyallah,lagi beberapa tahun Tapah dah membangun.Lepas UiTM Tapah siap,Bandar Baru Tapah pulak dalam proses nak buat.(budak2 Tapah Road jangan nak proud sangat UiTM tu korang punya.HAHA).
Okay,back to the story.Kadang-kadang aku pelik jugak dengan certain people yang cukup malu nak mengaku yang dia ni asal dari Tapah.Apa yang nak di malukan sangat tu?Kat dalam info Facebook,Myspace,Blog ke tak nak kalah letak Ipoh la,K.L la.Serius,aku gila proud asal dari Tapah,lahir pun kat Tapah.Dulu aku belajar kat K.L,bila kawan-kawan aku tanya aku asal dari mana dengan proudnya aku cakap "TAPAH".Apedehei,nak malu apa.Memang diorang gelak.Diorang describe Tapah ni sebagai pekan mati pekan cowboy sebab bila pukul 10 malam je dah gelap ditambahkan lagi bunyian cengkerik memecah keheningan malam. *aku tambah2 je.Tapi aku tak kisah pekan mati ke pekan cowboy ke.Lagi elok macam tu.Sekurang-kurangnya tak ada la terencat sangat macam budak-budak kat bandar semua nak kalcer shok (Culture Shock).Memang setengah kat sini pun ada macam tu,tapi tak seteruk yang kat bandar la sampai lupa asal-usul,agama,budaya,adat masing-masing.Jangan ingat kami tak update,nampak je pekan tapi orang-orangnya sentiasa update okay.HAHA.So kami pun tak ketinggalan dengan benda2 baru ni.
Bangunan-bangunan kat Tapah ni semuanya klasik-klasik belaka.Kalau boleh aku tak nak banguna-bangunan ni kena roboh.Sayang gila kot.Nak buat bangunan baru,buat kat tempat lain.
So,kepada makhluk-makhluk yang rasa diri dia berasal dari Tapah tu tak payah la nak malu-malu nak mengaku Tapah ni hometown korang.Kalau dah malu sangat buat i/c baru,tukar alamat semua.Jangan nak jejak kaki kat sini lagi.haktuihh!
Your sincerly,
-Alel- Proud Homies

Hidup berpuak-puak?


Memang tak elok hidup berpuak-puak ni,tapi apa boleh buat orang zaman sekarang.Zaman dulu-dulu tak kisah la sangat.Aku pelik jugak dengan sesetengah "puak" ni.Apa yang tak puas hati dengan kami pun tak tau,nak kata tak kawan,memang kawan.Cuma yang membezakan kami dengan "puak" tu cara life dengan hobi je pun.Kalau nak bandingkan pasal cara pemikiran mereka dengan kami memang jauh la.Bezanya,diorang nampak je macam dah tua-tua,tapi fikiran sempit,still macam budak-budak.Kami pun kadang-kadang agak kebudak-budakan la jugak,tapi untuk certain times & things je la.HEHE."Puak" ni gelarkan kami "Golongan Elit".WTF mann?Apa yang "Elit" sangat kami?Sama je macam korang la gila dan diorang ni suka judging kami sesuka hati.Sebab aku dengan kawan-kawan aku still sambung belajar kat kolej diorang boleh la nak beza-bezakan macam tu?pfftt..TAKE A LOOK YOURSELF AT MIRROR la,korang yang sempit lagi merempit sampai ke tua.Masa depan entah ke mana,lagi nak judge kami.Yes,not all of them macam tu.Tetapi MAJORITI nya memang macam tu.Apa kami buat semua dorang nak pelik,tapi diorang tak sedar lak apa yang diorang buat?Come on la.Wake up!Grow up!Tengok la dunia luar sikit,sampai bila nak terkepam macam tu kasi update sikit dengan dunia luar.
"Don't blame us because you were born with a clit for a c**k and a tiny little beanbag to house what passes for balls."  
- Alel -

Saturday, 26 February 2011

Come on la,mari kenal-kenal skit ;)



Lets take a ride to know about us.ade bberapa character yang u guys should know cz kteorg/aku akan selalu mention their name in this blog.so,introducing all the angels.HAHA we begin wth the older one first..Sub,Lokman@Mamak,Fahmi,Fuad,Deqno,Nida,Merul,Poji,Alel,Kecik,Fadhil,Hakim,Adib,Ajim,Mae,Faiz@Perot I,Apis@Perot II...opss!and Nyah  *sbb jrang blek uma.overseas la katekan.Dan tambahan lagi 2 kawan baru iaitu Ali & Zul *Welcome to the family ; )

dorg smua nie la yg ade bila kteorg gather up mlm2.ade lg byk..but certain of them away from home.so jrang gather skali.venue yg we all slalu spend the time together slalunya kt kedai lan. dlu byk kedai yg jd pilihan,but disebabkan tokey2 kedai ni ade unsur2 "Y" sikit *if u know what im sayin' la kan.. so kteorg boikot la.nk tau ape unsur2nya?nnt aku buat special post bout that..




dlm society we all mmg byk bnde nk buat.sukan da most important things la kan..slalu petang2 skate kt court depan uma alel.on friday lak skrg futsal..HAHA mmg selalu form la.weekend lak g mancing,jln2 ke,main bowling or myb other stuff yg best2 la.ade mmbr yg ade talent in certain things mcm sub.dia ade ilmu hutan HAHA yg mne ade kaitan ngan hutan or bnde2 hutan kita serah kpd beliau kah! kah! kah! n pling terserlah talent dlm kteorg mayot la..dia kalau bab nk buat lawak mtf or bab2 nk bahan org mmg forte' dia la..pasal si mayot nie..ade post dia sndri..nnt bru boleh cter pnjg skit.
dats all for now.we'll keep it on later okay. ;) -Fadel-